_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Ord & Bild

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Kombination av ord och bild

Jag tänker väldigt ofta i bilder. Det eklaste sättet att förklara hur jag tänker är med en bild. En bild kan vara ett foto, en målning eller en illustration. I bland har jag ingen tillgång till bilder och några gånger räcker inte bilden till. Då använder jag ordet. Men eftersom jag tänker i bilder blir även ordet till någon form av bild. Mest effektivt blir nog ändå kombinationen av ord och bild.

Monica Ledel


Hanöbukten
Österlen

Det var en härlig dag i midsommartid, tillsammans med vänner på Österlen. Vi tog en promenad på stranden. Det var nästan som att förflytta sig till ett annat land. Solen värmde den vita sanden. Den ljumma vinden smekte kinden och jag hade absolut ingen önskan att vara någon annan stans just då.


Grötvik
Halmstad

Ännu en magisk kvällsutflykt till havet. Det blåser ganska kraftigt och tar med sig alla bekymmer. Vinden mojnar och jag känner mig härligt glad. i åker nöjda hem i gen.


Smögen
Bohuslän

- Visst är det vackert, säger brorsan, kan du fatta det?
Vi står och tittar ut över landskapet. Än har inte turisterna hunnit komma och vi behöver inte trängas och dela upplevelsen med någon. Ögonblicket är bara vårt.


Sovande katt
Elton

Sitter i soffan och har tagit en varm och go filt på mig. Ute hör jag höststormarna vina. På håll hör jag hur han kommer tassande, och så hoppar han upp i mitt knä. Hans spinnande gör mig dåsig och snart sover vi båda två.


Nissan
Halmstad

Är ute och promenerar med en väninna. Det är tidig vår och grönskan är fortfarande skir. Vi har precis passerat ett hav av vitsippor i en björkbacke.
Några koltrastar sjunger, som ett löfte att sommaren snart är här.


Gamle Tull
Halmstad

Det är vinter och vi har varit med grannarna på stan och spelat shuffleboard. Barnen har vunnit överlägset. Det är härligt friskt i luften och nöjda tar vi en rask promenad hem.