Honung

En kärleksförklaring till bina honungen och livet

Foton Målningar Illustrationer

Hört från läsare...
"En intressant bok med härliga bilder.
En bok att njuta av uppkrupen i favoritfåtöljen"                       Eva
 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

"Ju mer jag läste i boken, desto mer framgick det hur du lyckas förmedla din kärlek till dessa små fantastiska varelser i naturen. Jag är imponerad över all din kunskap och vill innerligt tacka för att du delar den med oss på ett så vackert och lättsamt sätt, så att vi får upp ögonen för binas enorma och intelligenta arbete i det tysta."                                Majvor

Beställ boken här

En resa i binas värld
Honung har sedan urminnes tider haft stor betydelse för människan. Som sötningsmedel, medicin och i religiösa sammanhang. I dagens samhälle där vi kommit allt längre ifrån naturen och tillverkning av livsmedel i allt större utsträckning ssker på fabrik, har en del av förståelsen för hur fantastiskt detta livsmedel är försvunnit. I denna bok får du en inblick i binas värld, hur det fungerar i kupan, honungshistoria, hur man använt honung som medicin och huskurer och avslutas med goda recept med honung.
Inbunden bok med hårda pärmar, rikt illustread, 192 sidor.

loading...

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Av Monica Ledel

Utdrag ur boken:
Att se ett fullastat bi landa på flustret fyller mig med ödmjukhet inför biets oegennyttiga slit. Hon kan bära med sig en last som är 85 procent av sin egen vikt. När hon överlämnat nektarn får hon vila en liten stund, men inte så länge som hon har arbetat. För att samla ihop till ett kilo överskottshonung har samhället förbrukat 8 kg och bina har i genomsnitt flugit en sträcka motsvarande sex varv runt jorden.

Bina kom in i Monica och hennes dåvarande man Christers liv i slutet av 1980-talet. Först som hobby och senare som yrke. En allergi mot bin stoppade Monicas arbete med bina, men fascinationen över dessa mytiska varelser kvarstod och blev med tiden allt större. Bina och honungen blev en stor del av livet och en resa i smak, tid och rum.